Työyhteisön ryhmätyönohjaus
Minun työnohjaukseni perustuu avoimelle vuorovaikutukselle, jossa ryhmän jokaisella jäsenellä on oma yksilöllinen äänensä ja kaikille ajatuksille tilaa. Ohjauksessani ongelmakohdat ja piilevät voimavarat tuodaan näkyväksi ja viedään ne ratkaisujen äärelle.
Jo viiden tapaamiskerran kokonaisuudella voidaan saavuttaa merkittäviä tuloksia. Optimaalisimmillaan työnohjaus on kuitenkin jatkuva prosessi jolloin aika sille järjestetään säännöllisesti 3-4 viikon välein, yleensä 90 min kerrallaan.
Ryhmätyönohjauksessa useampi työntekijä (tiimi, työyhteisö...) osallistuu samanaikaiseen työnohjaukseen. Tämä voi olla erityisen hyödyllistä tiimeille tai työyhteisöille, jotka haluavat kehittää yhteistyötä, käsitellä yhteisiä työstä nousevia haasteita tai vahvistaa yhteistä työilmapiiriä. Ryhmätyönohjaus voi myös tarjota vertaistukea, koska osallistujat voivat jakaa kokemuksiaan ja oppia toisiltaan.
Missä ja miten?
Tarjoan ryhmätyönohjausta työyhteisöille pääasiassa kahdella alueella, Pohjois-Savossa, Pohjois-Karjalassa ja lähimaakunnissa, mutta sopimuksesta toki myös muualla. Lähiohjauksessa käytetään aina työnantajan osoittamia tiloja. Pienen ryhmän (esimerkiksi työpari) ohjaus onnistuu mainiosti myös etäohjauksena. Etäyhteys on korvaamaton apuväline myös, jos tiimi työskentelee useassa eri osoitteessa, vaikkakaan varsinaisesti etäohjaus ei koskaan korvaa tiimin kohtaamista ja pysähtymistä asian äärelle saman pöydän ympärille.
Työnohjauksen hinta määräytyy sopimuskohtaisesti. Kokonaishintaan vaikuttaa moni asia, mm. lähiohjaus/ etäohjaus, ohjauskerran kesto (yleensä 90 min), ohjauskertojen tiheys ja määrä. Yleensä sopimus tehdään jatkuvasta prosessista, jossa tapaamiskerrat aina 3-4 viikon välein, mutta minun kanssani sopimus voidaan räätälöidä juuri sinun tarpeitasi vastaavaksi. Ota yhteyttä niin räätälöidään teidän työyhteisöllenne soveltuva prosessi
Minun taustaani
Vaikka olenkin koulutettu työnohjaaja, nojaan ohjaustyössäni ennen kaikkea ruohonjuuritason tekemiseen, moninaiseen työhistoriaani sekä siitä karttuneisiin kokemuksiin hyvin eri tyyppisistä työyhteisöistä. Olen työskennellyt yli 20 vuotta ruohonjuuritasolla erilaisissa sosiaalialan tehtävissä kunta-, järjestö-, yrityssektorilla sekä lisäksi pitkään yksinyrittäjänä. Erityisesti sydäntä lähellä on kuitenkin järjestötyö, jonne huomaan palaavani aina vain uudelleen.
Entisyyttä on kertynyt mm. vammaistyöstä, mielenterveystyöstä, kriisityöstä, nuorisotyöstä sekä taide- ja kulttuurialalta. Vuosien varrella olen työskennellyt toimivissa, sekä myös vähän heikommin toimivissa tiimeissä, taitavien ja vähemmän taitavien esihenkilöiden alaisuudessa, tehnyt itsenäistä työtä ja toiminut yksin yrittäjänä kahdella täysin toisistaan poikkeavalla toimialalla. Mm. näistä kokemuksista ammentaen muodostuu työnohjaajan identiteettini ydin.
Asiakkainani on vuosien varrella ollut pääasiassa SOTE-alan yksiköitä, järjestöjä ja yrityksiä. Tartun myös mielelläni kaikenlaisiin uusiin haasteisiin. En ole saanut varsinaista kriisityön koulutusta, mutta jostain syystä, mahdollisesti juuri työhistoriastani johtuen asiakkaikseni on ohjautunut työyhteisöjä, joissa kriisityö eri muodoissaan näyttelee suurta osaa. Näin ollen voin vakuuttaa että työnohjaajana en kovin pienistä hätkähdä.